Om oss

Behovet av humanitär hjälp är mycket stort i delar av Ukraina. Vi är närvarande på de platser där behovet av hjälp är som störst. Vi säkerställer att gåvorna verkligen kommer fram till de mest behövande.

”När man sett förödelsen av detta fruktansvärda angreppskrig går det inte att vända bort blicken.”

OperationChange är en obunden välgörenhetsorganisation som verkar i Sverige, Polen och Ukraina – för Ukraina.

Vi arbetar professionellt och drivs av volontärer. Vi bygger vår verksamhet på lokala aktörer och samarbete med institutioner, organisationer och företag. Initiativen på gräsrotsnivå på olika platser runtom i Sverige, spelar en viktig roll för att öka medvetenheten och mobilisera stöd.

Vår historia

OperationChange bildades under våren 2023 men vår historia började redan dagarna efter 24 feburari 2022 då Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina.
Några svenskar åkte oberoende av varandra ner för att hjälpa till med den humanitära situationen vid gränsen mellan Ukraina och Polen. Efter att ha fortsatt det humanitära arbetet i Ukraina bildade några av dessa personer OperationChange.

Personerna bakom

OperationChange bildades av 10 personer, med mycket stor erfarenhet från humanitärt arbete inom organisationen OperationAid.

 

 

 

Närvaro

Som en relativt liten organisation, utmärker sig OperationChange genom att arbeta nära lokala organisationer och ledare.
Vi främjar hållbar förändring inifrån, vilket ger individer och samhällen möjlighet att forma sin egen framtid.

Feedback

Alla som bidrar, mycket eller lite, ska känna att deras handling eller gåva respekteras, är värdefull och administreras på ett tillfredställande sätt.

Transparens

Transparens är avgörande för organisationens långsiktiga livskraft.

Ge ett bidrag

Läs om hur du kan bidra till vår verksamhet